Bemutatkozás

Iskolánk 2006. szeptember 1. óta működik. Fenntartónk a Csepel-sziget Humánerőforrás Fejlesztő és Foglalkoztatást Támogató Alapítvány (HETA). Célkitűzéseink, és elképzeléseink között szerepel a halmozottan hátrányos helyzetű tanulásban akadályozott fiatalok komplex képzési rendszerének, képességfejlesztésének megvalósítása úgy, hogy az általános iskola elvégzését követően, mintegy kényszerpályán mozogva, alternatív lehetőséget adjunk a szakmai ismeretek - adott esetben - testreszabott megszerzésére, az esélyegyenlőség figyelembe vételével a továbbtanulásuk folyamatos biztosítására.

A HETA-t egy csepeli magánszemély alapította 2002-ben, az alapítvány közhasznúvá nyilvánítása 2002. 06.17-én megtörtént. A kuratóriumban helyet kaptak a térség meghatározó magán szakképző intézményei.

Az alapítvány célkitűzése Csepel és környezetében élő emberek, munkaerő-piaci képzésének, a hátrányos helyzetű közösségek képzésének és munkaerő-piaci reintegrációjának biztosítása. A céljai megvalósítása érdekében együttműködik Budapest-Csepel Önkormányzatával, a Kereskedelmi és Iparkamara területi képviseletével, a Csepeli Munkaadók és Gyáriparosok Egyesületével, a Csepeli Ipartestülettel és a Csepeli Vállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal, valamint az érintett és érdekelt civil szervezetekkel a képzés és a foglalkoztatás korszerű feltételrendszereinek kialakítása érdekében.

Az alapítvány tevékenysége során kiemelten foglakozik

 • a térségfejlesztési tervek humánerőforrás fejlesztési szükségletének igényei és lehetőségei alapján történő kialakításával,
 • a térség munkahelymegtartó és növelő képességének szakképzéssel és átképzéssel történő támogatásával,
 • Iskolarendszeren belüli és kívüli oktatás, képzés, szakképzés szervezésével, megvalósításával,
 • a munkaerő-piaci és a pályaválasztási orientációval,
 • az aktív népesség szakmaváltási mobilizációjának növelésével,
 • a humánerőforrás fejlesztés kompetencia jegyeinek kialakításával, végrehajtásával,
 • az esélyegyenlőségi, a méltányossági és a társadalmi szolidaritás növelésével,
 • a felhasználói életviteli, szakképzési és munkaerő-piaci szaktanácsadással,
 • a vállalkozói tanácsadásban (gazdálkodási, adózás, munkaközvetítési),
 • a helyi (térségi) információs központ kialakításában és a humán erőforrás térségi információinak naprakész biztosításával.

Európai Uniós együttműködések kialakítása és a támogatott nemzetközi programokba való bekapcsolódás, a támogatási rendszeren keresztül közvetlen hazai és az Európai Uniós pénzforráshoz való hozzáférhetőség esélyének növelése az Alapítvány működésének és fejlesztésének finanszírozására.

Az elmúlt időszakban az Alapítvány az alábbi tevékenységeket, szolgáltatásokat nyújtotta

 • Részt vett a Budapest-Csepel Önkormányzata által működtette Csepeli Információs és Szolgáltató Iroda működtetésében
 • Az Európai Uniós csatlakozással összefüggésben tájékoztató előadásokat, rendezvényeket szervezett, elősegítve a Csepeli Európai Információs Pont programjának megvalósítását
 • A Csepeli Vállalkozás-fejlesztési Közalapítvánnyal együttműködve részt vett pályázat keretében a nyugdíjasok részére kiírt informatikai képzésben.
 • Szintén a Csepeli Vállalkozás-fejlesztési Közalapítvánnyal közreműködve a Holland Királyi Nagykövetség által kiírt környezetvédelmi információs pályázat előadássorozatának szervezésében.
 • Kisvállalkozások részére a HACCP rendszer bevezetésével és kialakításával kapcsolatos előadást szervezett és ingyenes felhasználói anyaggal látta el a résztvevőket.
 • A Pályázati Előkészítő Alaphoz négy nyertes projektötletet adtunk be, melynek előkészítése folyamatban van (munkanélküliek képzése és munkába helyezése, hátrányos helyzetű, magatartási, beilleszkedési és tanulási problémákkal küzdő fiatalok felzárkóztatása, speciális nevelési igényű fiatalok felzárkóztatása, hátrányos helyzetű, magatartási, beilleszkedési és tanulási problémákkal küzdő roma fiatalok felzárkóztatása).

A Csepel- Sziget Humánerőforrás Fejlesztő és Foglalkoztatást Támogató Alapítvány céljainak elérése érdekében a jövőben hosszú távú együttműködés keretében részt kíván venni a hátrányos helyzetű fiatalok tartós munkanélkülivé válásának megakadályozásában, az iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli képzésben. A szakképzésen keresztül elő kívánja segíteni a hátrányos helyzetű fiatalok munkaerőpiacra való bejutásukat.

Az Alapítvány a lehetőségein keresztül küzdeni kíván az emberek társadalmi, gazdasági kirekesztése ellen.

Gyors elérések

enaplo

Központi elérhetőségek

Címünk: 1211 Budapest, Transzformátorgyár utca 7.
googleMap
Telefon/fax: 277-8301, 276-0022
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
facebooklogo

Igazgató

Istvánfy Attila

Telefon: 277-8301

Iskolatitkárság

Imréné Zsille Viktória

Telefon/fax: 277-8301, 276-0022 (108. mellék)

Szakképző központ

Istvánfy Attila

Telefon/fax:277-8301, 276-0022 (104. mellék)

Gyógypedagógiai intézményegység

Cím:1215 Budapest, Árpád u. 1.
Telefon: 06/20-4060-450

Gyakorlati képzőhely

Csertszak Kft.
Kelemen Lajos

Cím: 1211 Budapest, Transzformátorgyár u. 7.
Telefon: 277-8938, 425-2553